Χωρίς ΑΤΜ το ορεινό Πήλιο

Τελευταία ενημέρωση: 2013-11-13, 16:20:21
Χωρίς ΑΤΜ το ορεινό Πήλιο

Με τις κάρτες τραπεζικών συναλλαγών στο χέρι… κινδυνεύουν να μείνουν κάτοικοι, επαγγελματίες και επισκέπτες του ορεινού όγκου του Πηλίου. Πρόθεση της Alpha Bank που απορρόφησε την Εμπορική Τράπεζα, να «ξηλώσει» το ΑΤΜ που διατηρούσε η δεύτερη τράπεζα στην Πορταριά και που στην ουσία είναι το μοναδικό στο ορεινό Πήλιο -το επόμενο βρίσκεται στο χωριό του Αγίου Δημητρίου!- έχει ξεσηκώσει τον τοπικό πληθυσμό που πλέον έστω και για μια απλή ανάληψη χρημάτων θα χρειάζεται να μεταβαίνουν στο Βόλο. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου 

Για μετρητά από Δευτέρα, θα χρειάζονται να ταξιδεύουν στο Βόλο οι κάτοικοι του ορεινού Πηλίου. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, Γιώργο Ζαφείρη, η διοίκηση της Alpha Bank έκανε γνωστό προς το Δήμο Βόλου, ότι από τις 15 Νοεμβρίου, θα απεγκαταστήσει το μηχάνημα ΑΤΜ από την Πορταριά.

Το μηχάνημα λειτουργεί εδώ και χρόνια και ανήκε στην Εμπορική Τράπεζα η οποία απορροφήθηκε από την Alpha Bank. Πρόθεση της τράπεζας να βγάλει το μηχάνημα από την Πορταριά, αφήνει ουσιαστικά χωρίς καμία τραπεζική υπηρεσία το Πήλιο.

Οπως εξηγεί ο κ. Ζαφείρης, σε ολόκληρο το Πήλιο, από Τσαγκαράδα έως Πορταριά, υπάρχουν μόλις τρία ΑΤΜ. Χαρακτηριστικό είναι δε, ότι το ΑΤΜ της Πορταριάς είναι το μοναδικό που εξυπηρετεί τον ορεινό όγκο του Πηλίου. Το επόμενο βρίσκεται στο χωριό του Αγίου Δημητρίου!

Ηδη από την Ένωση Ξενοδόχων έχει γίνει παρέμβαση προς τη διοίκηση της τράπεζας η οποία φέρεται να θέτει ζήτημα ενοικίου προς το Δήμο Βόλου. Σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη, η τράπεζα καταβάλλει ενοίκιο περίπου 5.000 ευρώ για το χώρο όπου έχει εγκαταστήσει το μηχάνημα, αντίτιμο που χαρακτηρίζεται υψηλό και αν δεν μειωθεί θα προχωρήσει σε απεγκατάστασή του.

«Ενα σημαντικό μέρος του πληθυσμού θα μείνει ουσιαστικά χωρίς τράπεζα. Κάτοικοι, επαγγελματίες και φυσικά επισκέπτες της περιοχής δεν θα μπορούν ούτε καν μία ανάληψη να κάνουν στο Πήλιο. Για οποιαδήποτε τραπεζική συναλλαγή είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στο Βόλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφείρης, τονίζοντας ότι το Πήλιο θα καταστεί «τριτοκοσμικό» από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει ούτε ένα απλό μηχάνημα ανάληψης χρημάτων.

Ηδη με έγγραφό της η Ένωση, παρεμβαίνει προς το Δήμο Βόλου, ζητώντας να βρεθεί λύση και να μην αποκλειστούν από τις πλέον απλές τραπεζικές συναλλαγές, κάτοικοι και επισκέπτες.

Το αίτημα υπογράφουν επίσης οι Σύλλογοι Επαγγελματιών Πορταριάς και Μακρινίτσας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
5
=