Στο εδώλιο Βολιώτες έμποροι για τον αποκλεισμό της εφορίας προ διετίας

Τελευταία ενημέρωση: 2014-10-04, 05:13:15
Στο εδώλιο Βολιώτες έμποροι για τον αποκλεισμό της εφορίας προ διετίας

Σήμερα η πανθεσσαλική διαμαρτυρία για τις ασφαλιστικές τους εισφορές και τα κατασχετήρια  

Σε δίκη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου καλούνται στις 12 Νοεμβρίου 2014 δεκαπέντε έμποροι του Βόλου, για κινητοποίηση που είχαν πραγματοποιήσει πριν δυο χρόνια με αποκλεισμό των Δ.Ο.Υ Βόλου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υψηλή φορολογία.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Από τους δεκαπέντε συνολικά εμπόρους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, μέχρι στιγμής μόνο 2-3 μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου έλαβαν κλήση για να παραστούν στο δικαστήριο στις 12 Νοεμβρίου, ενώ από μέρα σε μέρα περιμένουν και οι υπόλοιποι να λάβουν τα ειδοποιητήρια.

Οι έμποροι ξαφνιάστηκαν από τις κλήσεις που έλαβαν, αφού θεώρησαν πως η υπόθεση «πάγωσε» μετά την προκαταρκτική εξέταση που είχε διενεργηθεί και ότι δεν θα προχωρούσε σε δίκη.

Ειδικότερα η κινητοποίηση είχε πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου 2012, και τότε έμποροι του Βόλου με επικεφαλής τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρέδωσαν συμβολικά τα κλειδιά των καταστημάτων τους στην Εφορία Βόλου.

Στη συνέχεια είχαν προχώρησαν σε αποκλεισμό των οικονομικών υπηρεσιών με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο εμπορικός κόσμος της πόλης. Η κινητοποίηση είχε στόχο να αναδειχτεί το τεράστιο πρόβλημα της υπέρβαρης φορολόγησης για τον εμπορικό κόσμο.

 

Σήμερα η εκδήλωση - διαμαρτυρία για τις οφειλές προς τον ΟΑΕΕ  

Δύο χρόνια μετά την κινητοποίηση των εμπόρων, η κατάσταση σήμερα για τον κλάδο είναι χειρότερη από ποτέ. Οι οφειλές των εμπόρων προς την εφορία, τις τράπεζες και το ασφαλιστικό τους ταμείο έχουν συσσωρευτεί.

Μάλιστα το προηγούμενο διάστημα η αγορά του Βόλου είχε «πλημμυρίσει» με κατασχετήρια του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) εξαιτίας των οφειλών τους προς τον Ο.Α.Ε.Ε.

Εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης, σήμερα Σάββατο 4 Οκτωβρίου, στις 6 μμ. θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο στηναίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας (2ας Νοεμβρίου & Ξενοφώντος, Στοά Ηλία Καραπατή), Πανθεσσαλική εκδήλωση - διαμαρτυρία με θέμα: «Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ -Η λύση του προβλήματος».

Την εκδήλωση - διαμαρτυρία διοργανώνει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και η ΟΕΒΕΜ.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν και να λάβουν δημόσια θέση όλοι οι βουλευτές της Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και οι Δήμαρχοι των Θεσσαλικών πόλεων, ενώ θα κατατεθεί προς ψήφιση υπόμνημα το οποίο θα αποσταλεί στον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Τέλος οι διοργανωτές τονίζουν ότι η παρουσία και η αφύπνιση όλων των συναδέρφων τους είναι απαραίτητη, προκειμένου να ενταθεί η πίεση προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης βιώσιμης λύσης στο πρόβλημα.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
7
=